Typische 0-0 wedstrijd eindigt ook daadwerkelijk doelpuntloos

Helmond Sport heeft vanavond in De Vliert met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. Trainer Bob Peeters had voor dezelfde basis gekozen als in de wedstrijd van vorige week tegen NAC Breda, de van een blessure teruggekeerde Håkon Lorentzen begon op de bank. Op de linksback positie kreeg Mees Kreekels wederom de voorkeur boven Joeri Schroijen.

FC Den Bosch had de blauw-witte kleuren verwisseld voor die van Oeteldonk.

Na vier minuten spelen kreeg Helmond Sport de eerste doelkans, dit ingeleid door een slechte trap van de Bossche keeper Kristian Hegyi. Botos, eerder in dit seizoen nog de matchwinnaar in de thuiswedstrijd tegen de Bosschenaren, treuzelde echter te lang bij het afronden. De Griekse linksbuiten zou in het restant van de eerste helft nog tweemaal de Hongaarse keeper onder vuur nemen, maar daarmee zijn alle werkzaamheden voor rust van de van West Ham United gehuurde goalie wel meteen vermeld. Zijn collega Wouter van der Steen had het zo mogelijk nog rustiger, het enige gevaarlijke moment van de thuisclub was een schot van Rik Mulders dat net voorbij de tweede paal ging.

Bijzonder rustige terugkeer voor Wouter van der Steen in Den Bosch.

Na de hervatting was Botos degene die de eerste grote kans voorbereidde, de in de diepte gestuurde Martijn Kaars schoot vervolgens naast. Twee minuten voordat Mallahi voor Amuzu werd gewisseld, produceerde deze rechtsbuiten een schot dat over ging. Net nadat Lorentzen (samen met Van den Hurk in de spits) en Schroijen (als linksbuiten) in het veld waren gekomen, kwam Helmond Sport goed weg bij een scrimmage voor eigen doel. Anthony van den Hurk trapte even daarna in kansrijke positie half over de bal heen na een voorzet van Amuzu, een doelpuntloos gelijkspel was eigenlijk ook de enige juiste uitslag voor deze zwaar tegenvallende wedstrijd.

Wederom een goede wedstrijd van de Duitse middenvelder Michel Ludwig.

Opstelling Helmond Sport:
Wouter van der Steen; Doke Schmidt (84’ Joeri Schroijen), Flor Van den Eynden, Pius Krätschmer, Mees Kreekels; Enrik Ostrc, Michel Ludwig (84’ Håkon Lorentzen), Mohamed Mallahi (71’ Joseph Amuzu), Martijn Kaars, Anthony van den Hurk, Giannis-Fivos Botos.
Geel: Lorentzen (89’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Bram van Vlerken, Arno Van Keilegom, Elmo Lieftink, Lucas Vankerkhoven, Álvaro Marín, Robin Mantel (keeper) en Ramón ten Hove (keeper).
Afwezig: Bryan van Hove, Peter van Ooijen, Michael Chacon en Mohammed Amin Doudah.

Middenvelder Martijn Kaars kwam veel te weinig in kansrijke positie.