Dames DHV komen net tekort tegen Borhave | Sport | Nieuws uit Delden

Bij de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen trokken de dames van DHV met een minimaal verschil (16-15) aan het langste eind. Agelopen zondag waren de rollen omgedraaid en ging tegenstander Borhave DS1 er met de volle buit vandoor: 18-17.

Aanvallen goed uitspelen, de tijd voor nemen en vooral net zo een sterke dekking neerzetten zoals de wedstrijd van vorige week. Met deze voornemens begon de Deldense club aan het tweede competitieduel. De start was ook veelbelovend met goed en creatief spel. Concepten en wissels werden prima uitgespeeld en de doelpunten bleven vallen.

Borhave wist echter goed tegenstand te bieden en kwam continu terug met een snel tegendoelpunt. De ploegen gaven elkaar dan ook geen centimeter ruimt, tot de laatste 10 minuten van de eerste helft. De bezoekers uit Delden wisten een toch een klein gaatje te slaan en gingen met een 7-9 voorsprong de rust in.

“Met name het lang uitspelen van de aanval werd belangrijk voor de tweede helft”, zo laat de ploeg na afloop weten. “Deze opdracht namen we goed op want met nog 20 minuten spelen op de klok was het gat vergroot naar 4 doelpunten verschil.” Het was het moment dat de thuisploeg een tandje bijzette. “Snelle aanvallen van hun kant en verschillende breaks bracht de tegenstander al gauw weer dichtbij.” Met nog een kwartier op de klok kwam Borhave zelfs op voorsprong (14-13). Dit trok DHV gauw weer gelijk en zo bleef de tweede helft erg spannend.

Het duel ging in de slotfase weer erg gelijk op en beide teams waren er op gebrand om te winnen. “Helaas heeft de conditie DHV de laatste minuten toch opgebroken en heeft Borhave de punten thuis kunnen houden met een minimaal verschil van 18-17. We waren erg dichtbij en punten waren ons zeker gegund.”

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 22 oktober thuis om 20:30 tegen de Tukkers.