Tallon Griekspoor scherpt eigen record aan met achtste toernooizege dit jaar | Sport

26 zeges op rijTallon Griekspoor heeft zijn seizoen in de Slowaakse hoofdstad Bratislava afgesloten met zijn vijfde toernooizege op rij. In de finale won de 25-jarige tennisser uit Haarlem met 6-3, 6-2 overtuigend van de 22-jarige Hongaar Zsombor Piros.

Griekspoor won de afgelopen weken achtereenvolgens de challengers van Murcia, Napoli (twee keer) en Tenerife. Eerder dit jaar was hij al de beste in Praag, een graveltoernooi in Bratislava en op het Dutch Open in Amersfoort. De 25-jarige Griekspoor begon de week als de nummer 72 van de wereld. Hij gaat nu stijgen naar plek 65. Hij staat daarmee acht plekken lager dan Botic van de Zandschulp.

Griekspoor won vanavond al voor de 26ste keer op rij een partij. Zijn tegenstander Piros is de nummer 340 van de wereldranglijst. Griekspoor werkt sinds juli samen met Raemon Sluiter, die eerder de carrière van Kiki Bertens al een enorme boost gaf.

De laatste nederlaag van Griekspoor dateert van begin september. Hij werd toen op de US Open in de tweede ronde verslagen door Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld. De Nederlander boekte daarna een overwinning in de Daviscup op de Uruguayaan Martin Cuevas en bleef vervolgens maar winnen op de challengers, het niveau onder de ATP Tour. Griekspoor won dit seizoen in totaal al acht challengers. Dat is een record op dit niveau.